top of page
 

PROJENÄ°N AMACI

  • Kentin trafik sıkışıklığını önlemek ve kentin trafik ağını geliÅŸtirmek için pratik çözümler üretmek ve diÄŸer ÅŸehirlerdeki koÅŸulları etkileyen faktörleri titiz ve sistematik bir ÅŸekilde belirlemek.

 

  • Batı Avrupa kentlerinde ekonomik büyümeyle birlikte istenmeyen trafik büyümesinde de baÅŸarılı olan kentlerle birlikte çalışmak, bu duruma katkıda bulunan nicel objektif faktörleri ve trafikteki sürdürülebilir büyüme hareketliliÄŸini teÅŸfik eden nitel faktörleri analiz etmek

 

  • Orta ve DoÄŸu Avrupa ve Euromed bölgesindeki ÅŸehirlerde kapasitenin geliÅŸmesine katkı saÄŸlamak için somut bir rehber oluÅŸturmak, bununla birlikte uygulanabilir, etkili ve sürdürülebilir kentsel hareketlilik planının geliÅŸtirilmesini saÄŸlamak.

 

  • Gelecekte, ÅŸehir ulaşımında baskı oluÅŸturabilecek sebepleri tahmin etmek (trafik sıkışıklığı ve kalabalıktık vb), ulaşım verimliliÄŸini arttırabilecek ulaşım teknolojilerinin ve ulaşım dışı teknolojileri araÅŸtırmak  ve iÅŸ ve sosyal hayattaki deÄŸiÅŸikliklerin taşıma sistemi üzerindeki baskıyı nasıl azaltabileceÄŸine dair gerekli çalışmaları yapmak.

 

 

Londra Ãœniversitesi bu projenin gerçekleÅŸmesinden sorumlu olacaktır. Proje Peter JONES tarafından koordine edilecektir. Peter JONES, UCL’nin Avrupa AraÅŸtırma ve Yenilik Ofisi’nin (ERIO)  Proje Yönetimi tarafından desteklenecektir. ERIO bu projenin gün ve gün sürdürülmesi için arka ofis görevini görecektir. Riskli bir ihtimalin oluÅŸması durumda görevlendirilecek olan kıdemli koordinatör: Vectos Profesörü Laurie Pickup olacaktır.

Araç alımının ve kullanımının günden güne arttığı ve yaygınlaştığı şehirlerde kentlerdeki trafik tıkanıklarının oluşmasının önlenmesi için müdahale ekiplerinin kurulması ve bu amaca ulaşmak için uzun vadeli bir gözlem yapılması gerekmektedir.
 
 
 
 
 
 
 
HORIZON 2020 HAKKINDA
 

Horizon 2020 Programı bugüne kadar Avrupa BirliÄŸi tarafından verilen en kapsamlı araÅŸtırma ve yenilikçilik hibe programıdır. Horizon 2020 Programı Avrupa BirliÄŸi 7. Çerçeve Programı’nın (7. ÇP) devamı olarak 2014-2020 yılları arasında yürütülecektir. Bu Program, 71 Milyar Euro’luk bütçesi ile Avrupa çapında araÅŸtırmacılar ve araÅŸtırma kuruluÅŸları arasında iÅŸbirliÄŸini desteklemeyi hedeflemektedir. Program uluslararası ortaklıklar yolu ile geleceÄŸin teknolojilerine yön verme amacıyla oluÅŸturulmuÅŸtur. Horizon 2020 Programı uygulama sürecindeki Türkiye temsilcisi TÃœBÄ°TAK’dır.

Horizon 2020 programlarından :Avrupa Birliğine üye ülkeler, çerçeve programı asosiye ülkeler-üyelik sürecindeki ülkeler-(Türkiye, Makedonya, İsrail, İsviçre, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, Sırbistan, Arnavutluk, Karadağ, Bosna Hersek, Faroe Adaları, Moldova) ve Uluslararası İşbirliği Hedef Ülkeleri (Afrika, Karayipler, Asya, Pasifik, Doğu Avrupa ve Orta Asya, Latin Amerika, Akdeniz Ortaklık Ülkeleri) yararlanabilir veya bir projeye ortak olabilir.

bottom of page